Kenapa Nik Aziz tiba-tiba menangis?

Posted by MELANAU BLOGGER

Gambar ini sangat penting bagi Nik Aziz dan PAS...
Sudah menjadi taktik yang sering dikitar semula, bila gambar Nik Aziz diusung keliling kampung untuk meraih simpati rakyat.

Pilihan Raya ini tentunya tidak terlepas dari dari strategi tolol yang menjadi senjata PAS, hakikatnya strategi tolol ini memang bakal menyentuh hati rakyat Kelantan seperti kebiasaannya.

PAS dan Nik Aziz akan sedaya upaya untuk memancing simpati rakyat menggunakan gambar Nik Aziz sedang menangis. Nik Aziz pula akan mencari sebab-sebab yang membolehkan beliau berdoa sambil menitiskan air mata.

Inilah strategi serta lakonan yang tidak mampu ditiru oleh BN atau siapa saja.

Hakikatnya di Malaysia, bukan saja wanita seperti Wan Azizah yang akan berkempen dengan menangis untuk memancing undi simpati, tapi juga lelaki tua seperti Nik Aziz akan mengunakan cara yang sama.

Mungkin juga kali ini Nik Aziz dan PAS mengeluarkan siri menangis dalam bentuk video agar kelihatan lebih 'hidup' dan up to date.

Itulah politik yang berwarna-warni dalam pakatan rakyat. Bahkan jangan terkejut kalau tiba-tiba sekumpulan pondan atau penganut LGBT terpekik terlolong melancarkan demonstrasi. semua itu adalah warna demokrasi dalam perjuangan Pakatan Rakyat...

Terserah pada rakyat untuk memilih jenis-jenis demokrasi yang jadi pilihan?


Related PostPost a Comment

MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab terhadap sebarang komen, provokasi, hasutan atau sebarang unsur jenayah yang menyalahi undang-undang Negara. Setiap komen adalah liabiliti peribadi pihak yang membuat komen.

PENAFIAN

Anda dinasihatkan agar tidak mengakses atau menggunakan sebarang maklumat di MELANAU BLOGGER™ jika terdapat ketidaksesuaian. Sila tinggalkan laman ini dengan serta-merta.

Semua catatan di blog ini hanyalah pandangan peribadi dan tidak mewakili mana-mana pihak atau parti politik.

Admin blog MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab kepada anda, atau sesiapa sahaja yang membuat sebarang tuntutan bagi kehilangan, kemusnahan (secara langsung atau tidak langsung), kos, liabiliti atau gantirugi terhadap ketidaktepatan, hakcipta serta kesilapan maklumat atau media yang terdapat dalam blog ini.

(since august 2009)


PERHATIAN

Kepada rakan-rakan blogger, jika link blog anda belum dipautkan atau telah tericir, sila tinggalkan pesan diruangan komen, agar saya dapat memautkan link rakan-rakan.
terima kasih.

review www.melanaublogger.com on alexa.com