Lahad Datu: Menceroboh Sambil 'Makan Angin'

Posted by MELANAU BLOGGER

Sitti Krishna Idjirami (kiri), adik kepada Sultan Sulu Jamalul Kiram III (tengah) dan Putera Mahkota Bantillan Kiram (kanan) bercakap pada sidang media di Manila
KELUARGA KIRAM menyangkal tindakan lebih 100 orang kononnya tentera sulu yang menceroboh Lahad Datu dan kini berkampung di Kg Tanduo sebagai tindakan pencerobohan, sebaliknya tindakan kumpulan itu, hanya makan angin di Lahad Datu, demikian menurut isteri Kiram Princess Fatima Cecilia Kiram seperti yang disiarkan the inquirer.

Walaupun pencerobohan itu berakhir semalam, belum ada berita terkini daripada lokasi, apa kah melalui pasukan keselamatan Malaysia, mahupun daripada Filipina.

Usaha mendapatkan maklmuat daripada lokasi oleh pihak-pihak tertentu, juga gagal, kerana mungkin adanya usaha tutup mulut dari berbagai pihak, agar tidak lagi memberi maklumat terkini berkaitan dengan pencerobahan itu, yang kini masuk minggu ke tiga.

Yang jelas, menurut saksi di lokasi, sehingga sekarang belum terdengar bunyi tembakan, atau gerakan luar biasa daripada pasukan keselamatan, malah Kapal Filipina yang siap siaga di luar pantai Sabah, belum ada tanda-tanda memasuki perairan Sabah.

Nampaknya kemelut pencerobohan Lahad Datu akan berpanjangan. - credit

Related Postmsa said...

Pertama kali melawat Melanau Blogger. Boleh dapat informasi ttg negeri Sabah. Keep it up

Post a Comment

MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab terhadap sebarang komen, provokasi, hasutan atau sebarang unsur jenayah yang menyalahi undang-undang Negara. Setiap komen adalah liabiliti peribadi pihak yang membuat komen.

PENAFIAN

Anda dinasihatkan agar tidak mengakses atau menggunakan sebarang maklumat di MELANAU BLOGGER™ jika terdapat ketidaksesuaian. Sila tinggalkan laman ini dengan serta-merta.

Semua catatan di blog ini hanyalah pandangan peribadi dan tidak mewakili mana-mana pihak atau parti politik.

Admin blog MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab kepada anda, atau sesiapa sahaja yang membuat sebarang tuntutan bagi kehilangan, kemusnahan (secara langsung atau tidak langsung), kos, liabiliti atau gantirugi terhadap ketidaktepatan, hakcipta serta kesilapan maklumat atau media yang terdapat dalam blog ini.

(since august 2009)


PERHATIAN

Kepada rakan-rakan blogger, jika link blog anda belum dipautkan atau telah tericir, sila tinggalkan pesan diruangan komen, agar saya dapat memautkan link rakan-rakan.
terima kasih.

review www.melanaublogger.com on alexa.com