Karpal Singh tuduh pemimpin PKR cuba sabotaj DAP?

Posted by MELANAU BLOGGER

Satu lagi kecaman pedas dari Karpal Singh terhadap rakan sekutu mereka iaitu PKR. Dalam satu kenyataan rasmi hari ini pengerusi DAP tersebut mengatakan satu siasatan akan dilancarkan terhadap pemimpin PKR Datuk Chua Jui Ming berikutan dakwaan menjadi dalang keatas beberapa serangan hebat terhadap parti komponen Pakatan Rakyat (PR) tersebut sejak beberapa bulan lalu.

Karpal berkata DAP memandang serius pendedahan yang dibuat oleh pengerusi DAP Johor Dr Boo Chen Hau.

Menurut Karpal, tuduhan oleh Dr Boo tidak boleh dipandang ringan malahan menyifatkan kredibiliti Chua Jui Ming masih lagi diragui memandangkan pengalamannya bersama parti lawan MCA dan sikap terburu-burunya untuk menawan kerusi parlimen.

Sehubungan itu, Karpal juga menggesa Ketua Pembangkang dan Ketua Umum PKR Anwar Ibrahim supaya campur tangan dalam kemelut yang melanda di Johor supaya tidak menjejaskan peluang PR untuk menawan negeri tersebut serta mengelak unsur sabotaj berlaku antara parti komponen Pakatan Rakyat.


Related PostPost a Comment

MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab terhadap sebarang komen, provokasi, hasutan atau sebarang unsur jenayah yang menyalahi undang-undang Negara. Setiap komen adalah liabiliti peribadi pihak yang membuat komen.

PENAFIAN

Anda dinasihatkan agar tidak mengakses atau menggunakan sebarang maklumat di MELANAU BLOGGER™ jika terdapat ketidaksesuaian. Sila tinggalkan laman ini dengan serta-merta.

Semua catatan di blog ini hanyalah pandangan peribadi dan tidak mewakili mana-mana pihak atau parti politik.

Admin blog MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab kepada anda, atau sesiapa sahaja yang membuat sebarang tuntutan bagi kehilangan, kemusnahan (secara langsung atau tidak langsung), kos, liabiliti atau gantirugi terhadap ketidaktepatan, hakcipta serta kesilapan maklumat atau media yang terdapat dalam blog ini.

(since august 2009)


PERHATIAN

Kepada rakan-rakan blogger, jika link blog anda belum dipautkan atau telah tericir, sila tinggalkan pesan diruangan komen, agar saya dapat memautkan link rakan-rakan.
terima kasih.

review www.melanaublogger.com on alexa.com