Dua tentera Sultan Sulu ditembak mati?

Posted by MELANAU BLOGGER

Berita kematian dua tentera Sultan Sulu yang menceroboh Lahad Datu sedang heboh disebarkan di media sosial, namun sejauh mana kesahihan berita tersebut tidak dapat dipastikan, kerana belum ada laporan rasmi dari pihak berkuasa Malaysia mahupun Filipina.

Dikabarkan dua anggota berpengaruh dalam kumpulan penceroboh tersebut telah ditembak mati awal pagi tadi gara-gara pertelagahan sesama mereka. Dan bukannya digempur oleh anggota keselamatan Malaysia.

Situasi dalaman tentera Sultan Sulu yang sedang bersembunyi di Kampung Tandou menjadi semakin tegang akibat perselisihan pendapat dengan pemimpin mereka.

Difahamkan dua anggota yang ditembak mati kerana bertelingkah untuk menyerah diri kepada pihak keselamatan Malaysia, kerana ketiadaan bekalan makanan yang serius. Namun hasrat tersebut dibantah oleh pemimpin mereka, yang akhirnya menjurus kepada tindakan berbalas tembakan.

Tidak dapat dipastikan jumlah kecederaan atau kematian sebenar dalam insiden tersebut. 

Setakat ini pihak keselamatan Malaysia sedang siap siaga sambil menunggu isyarat terakhir untuk menggempur kumpulan penceroboh tersebut.

...perkembangan lanjut akan menyusul

Related PostPost a Comment

MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab terhadap sebarang komen, provokasi, hasutan atau sebarang unsur jenayah yang menyalahi undang-undang Negara. Setiap komen adalah liabiliti peribadi pihak yang membuat komen.

PENAFIAN

Anda dinasihatkan agar tidak mengakses atau menggunakan sebarang maklumat di MELANAU BLOGGER™ jika terdapat ketidaksesuaian. Sila tinggalkan laman ini dengan serta-merta.

Semua catatan di blog ini hanyalah pandangan peribadi dan tidak mewakili mana-mana pihak atau parti politik.

Admin blog MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab kepada anda, atau sesiapa sahaja yang membuat sebarang tuntutan bagi kehilangan, kemusnahan (secara langsung atau tidak langsung), kos, liabiliti atau gantirugi terhadap ketidaktepatan, hakcipta serta kesilapan maklumat atau media yang terdapat dalam blog ini.

(since august 2009)


PERHATIAN

Kepada rakan-rakan blogger, jika link blog anda belum dipautkan atau telah tericir, sila tinggalkan pesan diruangan komen, agar saya dapat memautkan link rakan-rakan.
terima kasih.

review www.melanaublogger.com on alexa.com