Friday, January 11, 2013

Home » , , , , » VIDEO: Orang Ramai Bakar Kenderaan JPJ

VIDEO: Orang Ramai Bakar Kenderaan JPJKenderaan penguatkuasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) diterbalikkan dan dibakar oleh orang ramai yang marah selepas kemalangan teruk yang membabitkan 10 kenderaan di Ayer Tawar, Perak

Mulanya saya fikir video ini di India, tak sangka di Malaysia rupanya...haha
Artikel Berkaitan,
Bakar Kenderaan JPJ, kereta JPJ dibakar, Politik Malaysia, Video, Video bakar JPJ

3 comments:

bota silver on January 11, 2013 at 11:32 PM said...

kejadian ini telah disaksikan oleh rakan saya. menurut cerita beliau punca kejadian adalah disebabkan kenderaan jpj. kenderaan jpj yang ingin menahan sebuah lori membawa buah sawit telah bertindak melompat divider jalan tanpa melihat beberapa kenderaan dibelakang lori tersebut. Walau pun kenderaan tersebut tidak laju tetapi oleh kerana kenderaan jpj telah membuat bloking dihadapan lori berkenaan yang menyebabkan lori melakukan brek kecemasan. seterusnya kenderaan dibelakang lori tersebut tidak sempat membrek dan terjadi kemalangan. orang ramai yang melihat peristiwa tersebut khususnya tidakkan kenderaan Jpj melakukan sesuatu tidakkan tanpa memperdulikan keselamatan orang ramai telah bertindak. Oleh kerana tindakan pegawai Jpj yang melaksanakan tugas secara membabi buta telah menaikan kemarahan orang ramai lalu orang ramai yang melihat peristiwa tersebut bersama-sama menterbalikan kenderaan tersebut.

bota silver on January 11, 2013 at 11:43 PM said...

Komen saya. saya tetap menghargai tugas yang dijalankan oleh JPJ. Namun untuk dimasa akan datang lakukan tugas dengan profesional dan pastikan keselamatan orang ramai malah pesalah yang melakukan kesalahan itu sekali pun perlu dipastikan. Moga jadikan peristiwa ini sebagai satu pedoman.

MELANAU BLOGGER™ on January 11, 2013 at 11:56 PM said...

@bota silver: terima kasih atas pencerahannya. jika itu yang sebenarnya berlaku, saya juga sependapat dengan saudara.

Post a Comment

MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab terhadap sebarang komen, provokasi, hasutan atau sebarang unsur jenayah yang menyalahi undang-undang Negara. Setiap komen adalah liabiliti peribadi pihak yang membuat komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER / PENAFIAN

Anda dinasihatkan agar tidak mengakses atau menggunakan sebarang maklumat di MELANAU BLOGGER™ jika terdapat ketidaksesuaian. Sila tinggalkan laman ini dengan serta-merta.


Semua catatan di blog ini hanyalah pandangan peribadi dan tidak mewakili mana-mana pihak atau parti politik.


Admin blog MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab kepada anda, atau sesiapa sahaja yang membuat sebarang tuntutan bagi kehilangan, kemusnahan (secara langsung atau tidak langsung), kos, liabiliti atau gantirugi terhadap ketidaktepatan, hakcipta serta kesilapan maklumat atau media yang terdapat dalam blog ini.

(since august 2009)


About Me

 

COUNTER


ALEXA

PING

My Ping in TotalPing.com
SEO Stats powered by MyPagerank.Net
HTML hit counter - Quick-counter.net