Robert Phang Fail Saman RM100 Juta Terhadap Musa Hassan

Posted by MELANAU BLOGGER

Tan Sri Robert Phang telah memfailkan saman fitnah RM100 juta terhadap bekas Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan.

Saman itu difailkan di pejabat pendaftar Mahkamah Tinggi Shah Alam pada Jumaat melalui firma guaman Tetuan SN Nair & Partners.

Phang mendakwa Musa mengucapkan kata-kata fitnah pada sidang akhbar yang diadakan oleh MyWatch yang secara tersirat menyifatkan beliau sebagai tidak jujur, tidak boleh dipercayai, tidak beretika dan terbabit dengan rasuah.

Beliau mendakwa perkataan Musa boleh membawa kepada pencemaran imej beliau.

Phang menuntut pampasan, ganti rugi teladan, dan lain-lain kos yang difikirkan sesuai oleh mahkamah.

Related PostPost a Comment

MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab terhadap sebarang komen, provokasi, hasutan atau sebarang unsur jenayah yang menyalahi undang-undang Negara. Setiap komen adalah liabiliti peribadi pihak yang membuat komen.

PENAFIAN

Anda dinasihatkan agar tidak mengakses atau menggunakan sebarang maklumat di MELANAU BLOGGER™ jika terdapat ketidaksesuaian. Sila tinggalkan laman ini dengan serta-merta.

Semua catatan di blog ini hanyalah pandangan peribadi dan tidak mewakili mana-mana pihak atau parti politik.

Admin blog MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab kepada anda, atau sesiapa sahaja yang membuat sebarang tuntutan bagi kehilangan, kemusnahan (secara langsung atau tidak langsung), kos, liabiliti atau gantirugi terhadap ketidaktepatan, hakcipta serta kesilapan maklumat atau media yang terdapat dalam blog ini.

(since august 2009)


PERHATIAN

Kepada rakan-rakan blogger, jika link blog anda belum dipautkan atau telah tericir, sila tinggalkan pesan diruangan komen, agar saya dapat memautkan link rakan-rakan.
terima kasih.

review www.melanaublogger.com on alexa.com