Benarkah Ratusan Ribu Penduduk Sabah akan dihantar pulang?

Posted by MELANAU BLOGGER

Meskipun masih dalam siasatan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) berhubung dakwaan pemberian kewarganegaraan di Sabah, namun Pakatan Rakyat kelihatan cukup ghairah dengan angka dan data-data berkaitan isu Projek IC tersebut.

Seperti yang dilaporkan media pro Pakatan Rakyat, ratusan ribu penduduk Sabah yang terdiri dari pendatang Filipina dan Indonesia telah diberi taraf kerakyatan secara tidak sah, kerana bertujuan untuk jadi pengundi semata-mata.

Berdasarkan keghairahan para pemimpin Pakatan Rakyat seolah berlumba-lumba menghakimi proses inkuari oleh RCI. Apakah jika mereka berjaya jadi pemerintah maka ratusan ribu penduduk Sabah yang terlibat dengan 'projek IC' akan dihantar pulang ke negara asal?

Itu persoalan penting disebalik keterujaan Pakatan Rakyat.

Atau pun, Pakatan Rakyat akan mengambil giliran untuk menggunakan mereka sebagai pengundi, sebagaimana yang pernah dilakukan Barisan Nasional?

Selama ini Pakatan Rakyat mengkritik BN kerana menerima ratusan ribu pendatang Filipina dan Indonesia sebagai warganegara, Apakah tindakan Anwar dan Pakatan Rakyat jika sudah berkuasa di Putrajaya?


Related PostBelia Bangkit said...

Terbaekkkk.....teruskan pembongkaran tuan.

Mohon di link kan blog baru belajar ini :

http://beliabangkit.blogspot.com

Tq

MELANAU BLOGGER™ said...

@Belia Bangkit,

link tuan sudah dipautkan..

terima kasih dan selamat berjuang

Post a Comment

MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab terhadap sebarang komen, provokasi, hasutan atau sebarang unsur jenayah yang menyalahi undang-undang Negara. Setiap komen adalah liabiliti peribadi pihak yang membuat komen.

PENAFIAN

Anda dinasihatkan agar tidak mengakses atau menggunakan sebarang maklumat di MELANAU BLOGGER™ jika terdapat ketidaksesuaian. Sila tinggalkan laman ini dengan serta-merta.

Semua catatan di blog ini hanyalah pandangan peribadi dan tidak mewakili mana-mana pihak atau parti politik.

Admin blog MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab kepada anda, atau sesiapa sahaja yang membuat sebarang tuntutan bagi kehilangan, kemusnahan (secara langsung atau tidak langsung), kos, liabiliti atau gantirugi terhadap ketidaktepatan, hakcipta serta kesilapan maklumat atau media yang terdapat dalam blog ini.

(since august 2009)


PERHATIAN

Kepada rakan-rakan blogger, jika link blog anda belum dipautkan atau telah tericir, sila tinggalkan pesan diruangan komen, agar saya dapat memautkan link rakan-rakan.
terima kasih.

review www.melanaublogger.com on alexa.com