Gambar: Disaman kerana gunting rambut lelaki

Posted by MELANAU BLOGGER

Rupanya kes ini tidak menjadi panas hanya kerana desakan Karpal Singh yang meminta penjelasan Nik Aziz, tapi lebih berapi bila sebilangan penyokong Pakatan Rakyat mula bertekad tidak akan mengundi PAS dalam PRU 13 nanti.

Walaupun kebiasaannya PAS dan Pakatan Rakyat akan menyalahkan media BN untuk mengalih kesilapan mereka, namun kali ini taktik itu sekadar 'memakan diri'.

Bukan sekadar DAP, malah ramai tidak bersetuju dengan kes saman yang melibatkan seorang pengurus kedai gunting rambut di Kota Baharu, Ong Lee Ting, yang mendakwa beliau disaman 11 kali oleh pihak berkuasa tempatan kerana pekerja wanita bukan Islam di premisnya menggunting rambut pelanggan lelaki bukan Islam sejak 2010.

Padahnya, PAS kelihatan sukar untuk berkokok seperti biasa. Nik Aziz juga sepi dari fatwa 'mengarut'. retorik perjuangan Islam mereka juga tiba-tiba terhenti seketika.

Walaupun keadaan ini tidak semestinya menguntungkan Barisan Nasional, namun yang pasti meninggalkan kesan 'terpendam' terhadap PAS dan Pakatan Rakyat umumnya.Related PostPost a Comment

MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab terhadap sebarang komen, provokasi, hasutan atau sebarang unsur jenayah yang menyalahi undang-undang Negara. Setiap komen adalah liabiliti peribadi pihak yang membuat komen.

PENAFIAN

Anda dinasihatkan agar tidak mengakses atau menggunakan sebarang maklumat di MELANAU BLOGGER™ jika terdapat ketidaksesuaian. Sila tinggalkan laman ini dengan serta-merta.

Semua catatan di blog ini hanyalah pandangan peribadi dan tidak mewakili mana-mana pihak atau parti politik.

Admin blog MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab kepada anda, atau sesiapa sahaja yang membuat sebarang tuntutan bagi kehilangan, kemusnahan (secara langsung atau tidak langsung), kos, liabiliti atau gantirugi terhadap ketidaktepatan, hakcipta serta kesilapan maklumat atau media yang terdapat dalam blog ini.

(since august 2009)


PERHATIAN

Kepada rakan-rakan blogger, jika link blog anda belum dipautkan atau telah tericir, sila tinggalkan pesan diruangan komen, agar saya dapat memautkan link rakan-rakan.
terima kasih.

review www.melanaublogger.com on alexa.com