TERKINI: Pemuda PBB gemparkan Balai Polis Bintulu dan Kuching

Posted by MELANAU BLOGGER

Hari ini, dua Zon Pemuda PBB bertindak membuat laporan polis terhadap kenyataan Francis Siah yang berbau hasutan dan mampu mencetus huru hara di Sarawak.

Di Bintulu, Pandi Suhaili selaku Naib Ketua Pemuda PBB negeri Sarawak yang mewakili Persatuan Anaq Vaie dan Pemuda PBB zon Bintulu telah membuat laporan polis terhadap Franciah Siah di IPD Bintulu kira-kira jam 1 petang tadi.

Pandi Suhaili bersama Persatuan Anaq Vaie dan Pemuda PBB Zon Bintulu

Pandi Suhaili ketika dihubungi berkata, Tindakan Francis Siah dianggap biadap dan tidak bertamadun kerana menentang pemimpin yang dipilih oleh rakyat. Beliau turut menggesa pihak polis bertindak cepat dengan menggunakan undang-undang sedia ada.

Beliau menambah, kenyataan Francis Siah yang mendesak ketua menteri Sarawak meletak jawatan adalah tindakan subversif merupakan ancaman yang menyalahi undang-undang Negara.

Manakala di Kuching, Pemuda PBB Zon Kuching telah membuat laporan yang sama sebentar tadi di Balai Polis Sentral Kuching. Mereka turut mendesak pihak polis bertindak terhadap Francis Siah dan MOCS dengan kadar segera.

Dijangka, beberapa zon serta cawangan PBB lain akan membuat tindakan serupa dalam waktu terdekat ini. Setakat ini 3 Zon Pemuda PBB telah membuat laporan polis, dan Pemuda PBB Zon Samarahan telah membuat laporan polis kelmarin.

Related PostPost a Comment

MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab terhadap sebarang komen, provokasi, hasutan atau sebarang unsur jenayah yang menyalahi undang-undang Negara. Setiap komen adalah liabiliti peribadi pihak yang membuat komen.

PENAFIAN

Anda dinasihatkan agar tidak mengakses atau menggunakan sebarang maklumat di MELANAU BLOGGER™ jika terdapat ketidaksesuaian. Sila tinggalkan laman ini dengan serta-merta.

Semua catatan di blog ini hanyalah pandangan peribadi dan tidak mewakili mana-mana pihak atau parti politik.

Admin blog MELANAU BLOGGER™ tidak bertanggungjawab kepada anda, atau sesiapa sahaja yang membuat sebarang tuntutan bagi kehilangan, kemusnahan (secara langsung atau tidak langsung), kos, liabiliti atau gantirugi terhadap ketidaktepatan, hakcipta serta kesilapan maklumat atau media yang terdapat dalam blog ini.

(since august 2009)


PERHATIAN

Kepada rakan-rakan blogger, jika link blog anda belum dipautkan atau telah tericir, sila tinggalkan pesan diruangan komen, agar saya dapat memautkan link rakan-rakan.
terima kasih.

review www.melanaublogger.com on alexa.com